Biserica
    Scopul
    Contact
    Rugaciune
    Poezia de azi
    Marturie
    Predica

  Proiect misionar

  Program

  Marturisirea de credinta

  Album Poze

  Rubrica

  Wallpapers

  Muzica

  Biblioteca

  Activitate

  Linkuri

  Sanatate

  Carte


Sa tram, ca an timl z, an chefi ai an beaiiau an ci ai an fapte de aineau an cerrii an pizma. n ci mdbmdt (mai mult)

        Ne-am gândit ca prin această rubrică să ne adresăm oamenilor de pretutindeni, cu posibilităţi materiale de la cele mai mici până la cele mari. Încă de la începutul Sfintei Scripturi, Dumnezeu a dat ca hrană diferite plante omului : ,,Şi Dumnezeu a zis : Iată că v-am dat orice iarbă care face sămânţă şi care este pe faţa întregului pământ, şi orice pom, care are în el rod cu sămânţă : aceasta să fie hrana voastră.''
    Problemele omului de-a lungul veacurilor s-au complicat - şi datorită înmulţirii păcatului - iar starea de sănătate a acestuia s-a deteriorat. Dumnezeu S-a gândit la dificultăţile omului şi a găsit în primul rând remediul spiritual, care astăzi pentru noi este Fiul Său, Domnul Isus Hristos, şi remediul material, care să poată fi la îndemâna oricui, remediul naturist.

    Prin rubrica noastră nu avem pretenţia să epuizăm mijloacele materiale de care se foloseşte Dumnezeu, şi pe care ni le dă tuturor cu mână largă, indiferent de forma de relief unde locuim fiecare, ci vrem să întindem o mână de ajutor, pentru cei ce au suferinţe în trup şi mai ales, au posibilităţi financiare reduse. Şi să nu uităm : indiferent de sfaturile pe care noi vi le dăm, vindecarea vine de la Domnul !
Ciuboţica cucului (Primula officinalis)


    Pe pajişti de munte, dealuri şi livezi, întâlnim o floricică, de culoare galben-deschis, cu formă de clopoţel şi cu frunze late. Domnul Dumnezeu a aşezat-o în locuri însorite şi i-a dat puteri vindecătoare şi un parfum dulce. Este o încântare să o culegi, o recreere fizică şi deasemenea o bucurie să priveşti creaţia lui Dumnezeu. Popular i se mai spune cinci clopoţei, cizma cucului, floarea cheii, urechea ursului sau anghelină.
    Înfloreşte în lunile aprilie şi mai, şi trebuie să ştiţi că se culege planta în întregime. Ciboţica cucului conţine substanţe valoroase, ca : uleiuri eterice, saponine, răşini. Floarea are un gust dulceag şi conţine substanţe mucilaginoase. Proprietăţile ei sunt fortifiante (sistemul nervos, inimă) ; utilă în tratamentul durerilor de cap, ameţeli, nevralgii, astenie nervoasă, insomnie şi boli de plămâni. Este eficientă pentru tratarea celor ce suferă de tuse (tuse convulsivă), gripă, bronşită, reumatism, gută, stări de stress, tulburări nervoase, hidropizie sau tendinţă spre apoplexie.
    Vă recomandăm o reţetă pentru cei care au insomnii :

50 gr. ciuboţica cucului (primula officinalis) ;
25 gr. flori de levănţică (lavandula angustofila) ;
10 gr. sunătoare (hipericum perforatum) ;
15 gr. hamei (humulus lupulus) ;
5 gr. valeriană (rădăcină) (valeriana officinalis)
    Se bea o cană de ceai înainte de culcare.
    Un ceai, un bun depurativ, pe care este bine să îl consumăm în fiecare primăvară, se compune din :

50 gr. ciuboţica cucului (primula officinalis) ;
50 gr. mlădiţe de soc (sambucus nigra) ;
15 gr. frunze de urzică (urtica dioica) ;
15 gr. rădăcină de păpădie (taraxacum officinale)
    Mod de preparare a ceaiului :
    Se amestecă cantităţile de mai sus, se ia o linguriţă cu vârf din acest amestec şi se pune într-o cană cu apă care a dat în clocot, se acoperă şi se lasă 1 minut, după care se bea încet, câte o înghiţitură. Şi în încheiere, să nu uităm că, plantele pe care le recoltăm în sezon (în funcţie de fiecare specie) dacă sunt uscate şi bine păstrate, ne pot fi de folos în orice perioadă din an .