Biserica
    Scopul
    Contact
    Rugaciune
    Poezia de azi
    Marturie
    Predica

  Proiect misionar

  Program

  Marturisirea de credinta

  Album Poze

  Rubrica

  Wallpapers

  Muzica

  Biblioteca

  Activitate

  Linkuri

  Sanatate

  Carte


Sa tram, ca an timl z, an chefi ai an beaiiau an ci ai an fapte de aineau an cerrii an pizma. n ci mdbmdt (mai mult)

Vrem să vă prezentăm mărturia unui frate din Galaţi, care a trăit până să se întoarcă la Dumnezeu, o viaţă zbuciumată, mărturie descrisă în cartea cu numele ,,Eram orb şi acum văd".
   
Viaţa pe care a dus-o departe de Dumnezeu a cunoscut, deşi era tânăr, un coborâş vertiginos. Citind cartea lui vă veţi regăsi fiecare dintre dumneavoastră în ipostaze identice sau asemănătoare, pe care le-a trăit autorul. Slăvit să fie Dumnezeu, pentru că El are milă de fiecare dintre noi, tocmai atunci când credem că totul este pierdut şi nu mai este nici o cale de ieşire sau îndreptare a lucrurilor.
    Astăzi Dumnezeu l-a învrednicit să lucreze în mijlocul celor din care s-a întors el, şi vrea să dea o mână de ajutor celor care s-au împăcat cu Dumnezeu în închisoare.

INTRODUCERE

    În luna februarie a anului 2001, la vârsta de 90 de ani a plecat dintre noi înspre cele veşnice unul dintre marii bărbaţi ai împărăţiei lui Dumnezeu, pastorul lui Richard Wurmbrand. Convertit la credinţa creştină în anul 1939, în mod dramatic şi profund, a cunoscut, aşa cum era de aşteptat, momente înălţătoare cu Hristos Domnul în bucurii şi prigoniri adeseori. Personalitate puternică, luptătoare, înzestrat de Dumnezeu cu înţelepciune şi dar deosebit de rostire a Cuvântului, devine duşman de temut pentru minciuna şi otrava comunistă. Drept consecinţă este azvârlit în temniţele comuniste vreme de 14 ani şi mai bine. Odată eliberat se vede nevoit să părăsească România mult ioubită, se stabileşte în America, pe coasta de vest, unde întemeiază prin Harul Domnului misiunea mondială ,,Isus pentru lumea comunistă". Călătoreşte în zeci de ţări, vorbeşte înaintea a milioane de oameni şi scrie zeci de cărţi de referinţă pentru creştinismul veacului al XX-lea şi cel în care ne găsim. A influenţat decisiv vieţile a mii şi mii de oameni ai credinţei, în România şi pretutindeni în lume. Iată de ce socotesc necesar ca în introducerea acestei cărţi să redau câteva rânduri din bogăţia de înţelepciune rostită de pastorul Wurmbrand de-a lungul timpului.
    Epoca modernă a adus în inimile oamenilor multă teamă şi incertitudine. Astăzi am ajuns să-i cunoaştem foarte bine şi să-i îndrăgim pe aceia care au păşit în spaţiul cosmic, dar rămânem indiferenţi şi câteodată orbi  faţă de suspinele şi durerile celor ce calcă alături de noi în praful pământului.  
   Televiziunea, presa, radioul, ne spun totul despe marile ,,personalităţi" ale lumii, despre regi şi regine, despre actori şi cântăreţi, despre sportivi şi mari recordmeni, dar cine-i mai bagă în seamă pe aceia care nu au început încă sub lumina reflectoarelor ? Cel care s-a hotărât, îndemnat de cei dragi din jurul său, să scrie aceste rânduri şi cele ce urmează, este un om obişnuit, care a fost pus la un moment dat într-o situaţie neobişnuită. Am fost ani în şir unul dintre cei care au alergat după fericire, după succes, după glorie.
    Ani la rând nu am ştiut care este adevăratul nume al fericirii, al unei vieţi adevărate. Datorită faptului că a fost o zi în viaţa mea când mi-a fost dat să descopăr Numele care aduce fericire, pace, bucurie, împlinire, sens în viaţa unui om, am hotărât să mă pun în slujba semenilor mei pentru a le fi de un mic ajutor în a descoperi adevăratul sens al vieţii care ne-a fost dată.
    Societatea în care trăim ne-a adunat în complexe de apartamente betonate, în care ne ducem existenţa ca în veritabile cazemate. Odinioară, cănd trăiam la sate, îi ştiam pe toţi cei de pe uliţe. Astăzi nu ne mai cunoaştem nici măcar vecinii de palier. ne înghesuim în autobuze, în tramvaie, aşteptând la cozi sau pe stadioane, dar trăim singuratici, nebăgaţi în seamă de alţii şi neluându-i în seamă pe cei din jur. Am ajuns să confundăm calitatea cu cantitatea şi ne-am pierdut în eforturi dedicate lucrurilor exterioare. Suntem obosiţi, epuizaţi şi totuşi conştienţi că n-am făcut ceea ce trebuie.
    Ceva lipseşte din viaţa noastră. Trăim cu ochii pe ceas, cu mâna pe portofel şi cu inima rece şi golită de sentimente. Suntem avizi după filme şi cărţi de aventuri ieftine care să compenseze lipsa noastră de ataşament sentimental şi de participare. Ne trăim fiecare egoismul îngust şi, nedând nimic altora, ne sărăcim în mod tragic pe noi înşine. Ce-i de făcut ?
    Să ne oprim fiecare din alergarea în care ne aflăm ! Să ne întrebăm fiecare : ,,Cine sunt, de unde vin, încotro merg ? Să nu dăm pace sufletelor noastre, până când nu găsim un răspuns care să ne satisfacă pe deplin, care să ne împlinească cu adevărat".
    Mulţumesc lui Dumnezeu,care m-a ajutat să scriu această carte.
    Mulţumesc în mod deosebit fratelui profesor Ioan Panican, care m-a încurajat, m-a sprijinit şi m-a influenţat în multa rânduri.
    Mulţumesc frumoasei mele soţii, Mirela, care a fost alături de mine, încurajându-mă în repetate rânduri.
    Peste toţi cei care mi-au fost aproape, doresc binecuvântarea lui Dumnezeu.

Vasile Tofan
, Galaţi

    V-am prezentat introducerea cărţii ,,Eram orb şi acum văd", pe care v-o recomandăm cu căldură. Pentru a obţine această carte vă rugăm să luaţi legătura cu autorul la următoarele adrese :
  • Vasile Tofan, O.P. 1, C.P. 147, Galaţi ;
  • telefon : 0236/480810, 0745/232097 ;
  • email : vasiletofan2002@yahoo.com