Biserica
    Scopul
    Contact
    Rugaciune
    Poezia de azi
    Marturie
    Predica

  Proiect misionar

  Program

  Marturisirea de credinta

  Album Poze

  Rubrica

  Wallpapers

  Muzica

  Biblioteca

  Activitate

  Linkuri

  Sanatate

  Carte


Sa tram, ca an timl z, an chefi ai an beaiiau an ci ai an fapte de aineau an cerrii an pizma. n ci mdbmdt (mai mult)

Rubrica copiilor

~:~
Pentru a downloada cartea ,, Jessica '' vă rugăm faceţi clic aici.
  ~:~  
    Dragi copii, aţi ştiut că sunt cam 230 de ţări diferite pe glob? Oamenii care trăiesc în ele aparţin multor mii de grupuri mai mici care vorbesc limbi diferite, au obiceiuri specifice şi vin la origine, din diferite locuri. Noi le numim pe acestea GRUPURI DE POPOARE  şi întreaga populaţie a lumii poate fi împărţită în mai mult de 12.000 de astfel de grupuri. Un astfel de grup de care poate aţi auzit sunt kurzii. Deşi nu au o ţară a lor ei au propria lor limbă şi proprile lor obiceiuri, fiind foarte diferiţi de celelalte popoare printre care trăiesc.
  
     Despre aceste povestioare

    Aceste istorisiri vă vor spune câte ceva despre unele ŢĂRI şi GRUPURI DE POPOARE din lume în care se ştie mai puţin despre dragostea lui Dumnezeu arătată nouă în Isus. Aceste povestiri te vor ajuta să te rogi  ca această veste bună să fie mai pe larg cunoscută în aceste locuri.

HERERO

               Copii copacului OMUMBORUMBONGA

           Vorbind cu un copac

    Poporul Herero, care trăieşte în Namibia, în sud-vestul Africii, credea că la începutul timpului un bărbat şi o femeie, au coborât din copacul Omumborumbonga. Este un copac enorm, aproape secular, care trăieşte printe tufişurile ţinutului arid în care populaţia herero îşi paşte cirezile. Primul om se numea ,,Mukuru'' şi-a  fost primul lor strmoş, iar soţia lui se numea ,,Kamungundu''. Chiar şi astăzi, când oamenii herero trec pe lângă copacul Omumborumbonga, îngenunchează, pun o mână de iarbă între creng, pun întrebări, îşi schimbă vocea răspunzând în locul copacului! Ei cred că zeul ,,Karunga'' este prezent peste tot şi că oamenii au suflete care merg în cer după moarte. Ei vor să fie drepţi şi buni în faptă şi cuvânt, ca săse poată apropia de ,,Karunga'', curaţi şi proaspeţi, asemeni ploii. Ei mai cred că un potop a fost trimis de ,,Karunga'' ca să-i pedepsească pe oamenii certăreţi, astfel că, atunci când misionarii le-au spus despre Dumnezeu creatorul, Adam şi Eva, potopul lui Noe, şi Isus care poate să-i cureţe pe oamnei, populaţia herero a găsit că e uşor să creadă aceste lucruri demult cunoscute.
   
            Focul sfânt

    Dar mai sunt alte vechi credinţe la care Herero nu au renunţat. Unii dintre ei se se închină rudelor moarte, la un foc despre care cred că este sfânt. Ei cred că dacă focul se stinge, tribul va muri. Cojile de ceapă nu trebuie să fie aruncate aiurea, ci puse pe locul sfânt, oamenii nu au voie să-i privească pe gemeni, cerul albastru, sau pe conducătorul lor. Când o persoană devine un creştin adevărat şi încetează închinarea la focul sacru, este de obicei pedepsit de către înţelepţii satului. Un tânăr cuplu herero, Alphons şi Poppi, au refuzat închinarea la foc, chiar în ziua nunţii lor. ,, Nu putem să-l servim deopotrivă pee Isus şi pe Satan. Noi aparţinem doar lui Isus'', au spus ei.Probabil că ei vor deveni curajoşi ca şi Ananias Hiamuhona, un păstor herero sărac, care a plecat în 1945 în Africa de Sud să predie despre Isus. El încă lucrează acolo,fiind primul misionar herero plin de dragostea şi bucuria lui Isus.

        Roagă-te pentru Herero

  1. Doamne te rog trimite învăţători în satele herero, care să explice oamenilor cine eşti Tu cu adevarat.
  2. Trimite misionari la spitalele din ţinutul Herero, care să-i ajute pe oameni să se facă bine.
  3. Ajută-i pe evangheliştii care vorbesc în şcoli să explice cât de mult îi iubeşti pe copii şi cât de mult îţi pasă de cei săraci şi nefericiţi.   
  4. Arată poporului herero că doar tu le poţi curăţi vieţile şi netezi calea spre cer.
  5. Ajută-i să vadă că proslăvirea morţilor şi a focului sfânt este greşită şi dăunătoare.
  6. Ajută-i pe oamenii herero să înţeleagă cât de minunat este să lucreze pentru tine.                                                                                                                                                                           
Amin!